منتدي الفي اي بي



 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
مرحبا بك في بيتك الثاني حللت أهلاًااا وسهلاًااااا lol! lol!lol!lol!ياهلا بك بين اخوانك وأخواتك Razz Razz Razz ان شاء الله تسمتع معــانا .. وتفيد وتستفيد معانـا .. وبانتظار مشاركاتـك وابداعاتـك .. ســعداء بتـواجـدك معانا .. وحيـاك الله صفحة المدير العام علي الفيس بوك Cool { محمود الحوامد } Cool اهلااااا وسهلاااا بيك في منتداي الفي اي بي ممكن التسجيل او المشارك تبعونا علي الفيس بوك Cool Cool Cool

شاطر | 
 

 لقمة القاضي المقرمشة الهشة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور محمد علي

avatar

الساعه الان :
المزاج :
الدولة :
انثى
الدلو
عدد المساهمات : 88
العمر : 26
الموقع : منتدي الفي اي بي

مُساهمةموضوع: لقمة القاضي المقرمشة الهشة    الثلاثاء 05 فبراير 2013, 11:06 am

1. تلت كوب دقيق سيمولينا
2. 1 و تلتين كوب دقيق عادي
3. 2 م ك سكر
4. 1 م ك خميرة فورية او بيرة بحجم عين الجمل
5. 2 م ك زيت
6. 2 م ك زبادي
7. 1 م ك حليب بودرة
8. 2 م ك بودرة كسترد او نشا
9. 1م ك خل
10. ذرة ملح
11. 1 بطاطس متوسطة مسلوقة
12. تقريبا كوب و نص ماء فاتر

ملحوظات علي المكونات

مهم دقيق السيمولينا الي هو دقيق البسبوسة عشان ما تشربش زيت
مهم الزيت و الخل عشان القرمشة

و الكسترد عشان القرمشة و اللون الدهبي
الحليب البودرة و الزبادي كنوع من انواع المحسنات و اثراء الطعم و اعطاء الطراوة الداخلية

مهم البطاطس عشان تكون مقرمشة بس خدي بالك لازم تكون بطاطس حلوة بتقرمش و تبقي دهبي مش بتتلسوع و بتحمر بسرعة

اوعي تكتري السكر عشان النتيجة هتكون انها بتتحمر بسرعة
جدا و تاخد لون من غير ما تستوي من جوا
انا حبيت اقول اهمية كل مكون علي حدي عشان كنت الاول بضيف حاجات و بشيل حاجات و انا غشيمة معرفش ايه الوظيفة
بتاعت كل مكون و ايه اللي هيحصل لو كنسلت حاجة
اولا هنضيف
البطاطس المسلوقة بتقريبا ربع كوب مية
في دورق الخلاط و هنضيف كل المكونات مع جزء من الدقيق و لكن مش الدقيق كله
و نلف الخلاط لفتين نتركها لتخمر
و هنا العجينة بتم علي مرحلتين تخمير مبدأي

و تخمير نهائي
هننقلها لإناء آخر و نضيف الدقيق و نضرب بالمضرب اليدوي
و خدي بالك سمك العجينة بيكون تقيل نوعا ما زي الكيك تقريبا

و لازم يكون عندك sense

بمعني انه مش هعرف اديكي مقدار المية صح الا اذا اتفقت معاكي علي نوع الدقيق و يكون نفس نوع دقيقي
لأنه معيار المية بيختلف من دقيق للتاني
حسب نسبة الجلوتين الموجودة فيه
تمام
و ال sense
انك لو لقيت العجينة تقيلة اوي خفيها بسنة مية بس بشويش
لو لقيتي العجينة خفيفة منه زيدي دقيق مع سيمولينا
شايفين سمك العجينة بقي عامل ازاي ؟
خدي بالك تكة مهمة جدا عشان تعرفي انك شغالة صح

لو العجنية تقيلة معاكي هتلاقيها معجنة من جوه و تحسيها مكتومة

لو خفيفة معاكي هتلقيها تفرش و تشرب زيت و تبقي مش ظريفة
مش عيب تعملي test
و تختبريها
و انتي حكم نفسك يا قمر
و نبدأ مرحلة القلي

هنحتاج زيت غزير و مش لازم كيلو زيت
لا انتي ممكن تجيبي حلة صغيرة عندي و تحطي كوباية زيت هتلاقيها بقت زيت غزير و يستحب يكون اول استخدام عشان ما تشربش زيت
و هنحتاج كمان معلقة صغيرة و طبق صغير فيه زيت

و الفكرة انك هتمسكي العجينة بايدك اليسار و هتطلعي جزء صغير منه من بين السبابة و الابهام
مع الابقاء علي وضعية قبض اليد
و باليد اليمني تكوني ماسكة المعلقة الصغيرة و تكوني وضعتيها من قبل في الطبق الصغير اللي فيه زيت عشان ده هيسر نزول قطعة العجين الصغيرة

الزيت
و اه من الزيت هنا بقي يكمن سر القرمشة و الخرفشة و الحرمشة
و بتتحكمي في مستوي القرمشة

ازاي بقي يا سكر
هقولك
بس صلي علي الحبيب 5 مرات
اولا الزيت يكون سخن
و بعدين تهدي لحد ما تملي الطاسة

وبعدين لو عاوزاها مقرمشة اوي تخلي النار هااااااااااااااااادية
و تقلبيها لحد ما تاخد اللون الدهبي

عاوزاها متوسطة القرمشة ارفعي النار الي متوسطة

و انتي بتنشليها من الزيت لازم النار تكون علي اعلي مستوياتها
ليه؟
اقولك ليه عشان تترك كل الزيت اللي شربته

و بعدين من القلاية علي مصفة سلك تحتها طبق الزيت الصغير فاكراها ابو معلقة نونو

و تمسكي المصفة بايدك و تحاولي تطلعيها و تنزليها بخفة في محاولة لتنزيل اي زيت موجود في اللقيمات

تمام

نيجي بقي للفنشينج

ممكن تقدميها بالسكر البودرة
و عليها رشة قرفة صغيرة جدا و جوز هند
و السلام عليكن و رحمة الله و بركاته
احبكن في الله




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
لقمة القاضي المقرمشة الهشة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي الفي اي بي :: وصفات منتدي الفي اي بي :: قـــــــــــسم حـــــــواء-
انتقل الى: